Kennismaking

Henriëtte Mees ten Oever (1962)

Achtergrond

Henriëtte Mees ten OeverVerandering is iets vanzelfsprekends in mijn leven. De vele verhuizingen en reizen in binnen- en buitenland hebben daar zeker toe bijgedragen. Steeds weer andere mensen, nieuwe ontmoetingen, vragen of uitdagingen waardoor ik als vanzelfsprekend steeds nieuwe invalshoeken ben gaan verkennen. Ik heb altijd een brede belangstelling gehad, nooit precies geweten wat ik wilde ‘worden’ maar mezelf laten leiden door dat wat op mijn pad kwam én dat wat ik zelf graag wilde leren en verkennen. Dit heeft onder andere geleid tot een brede werkervaring waardoor ik veel verschillende aspecten van het bedrijfsleven heb meegemaakt. Dit, samen met mijn persoonlijke ont-wikkeling, sterke intuïtie, kwaliteiten en interesses, heeft geleid tot Mees ten Oever Coaching & Consultancy.

Opleiding en werkervaring

Naast een bedrijfskundige achtergrond ben ik altijd in de zakelijke dienstverlening werkzaam geweest. Gaandeweg heeft er in mijn loopbaan een verschuiving plaats gevonden waarbij commerciële managementfuncties plaats maakten voor meer Human Resources georiënteerde functies (staf en lijnmanagement). In deze functies heb ik tevens veel trainingen gegeven en mensen gecoacht. In mijn laatste functie in loondienst, als senior consultant bij een organisatieadviesbureau, heb ik mij in het bijzonder bezig gehouden met Women Resources Management. In die tijd is mijn interesse geboren voor een eigen bedrijf en heb ik ontdekt dat ik een talent heb om mensen bewust te maken van hun eigen kracht. Naast verschillende persoonsgerichte workshops en trainingen op het gebied van Marketing & Sales, Management/Leiderschap, Human Resources Management, Coaching, Zelfontwikkeling en Bewustwording/Bewustzijn zowel in binnen- en buitenland, zijn mijn eigen verworven inzichten de belangrijkste bagage die ik meeneem en sinds 2003 vanuit Mees ten Oever Coaching & Consultancy met anderen deel.

Inspiratiebronnen en ontwikkeling

Mijn grootste inspiratiebron is om vanuit eigen innerlijke kracht en balans te leven en te werken en van daaruit anderen te inspireren. Dit innerlijke proces verdiept zich altijd weer door verdere bewustwording, (emotioneel) bewustzijn en inspiratie. In contact zijn met die innerlijke wijsheid geeft rust, helderheid en inzicht. Externe inspiratiebronnen zijn voor mij onder andere Ken Blanchard en John Whitmore om hun bedrijfskundige en managementinzichten en onder meer Deepak Chopra, Paul Ferrini en Eckhart Tolle om hun inzichten over bewustwording en (emotioneel) bewustzijn. Tijdens mijn sabbatical (2000 – 2001) heb ik in Amerika onder andere workshops gevolgd van Deepak Chopra (meditation/mindfulness), Ken Blanchard (servant leadership) en Caroline Myss (body consciousness). In 2005 en 2006 ben ik in India geweest voor meerweekse periodes van diepgaande bewustwording- en bewustzijnsprocessen waar die eigen innerlijke kracht zich verder heeft verdiept. Vanaf 2007 heeft er verdere verdieping en ont-wikkeling plaats gevonden, o.a. het kernkwadrant, geweldloze (authentieke) communicatie, de bewuste ademhaling, de kracht van (emotioneel) bewustzijn en non-dualiteit.

Visie & werkwijze

Verandering is mijns inziens alleen mogelijk als mensen daadwerkelijk naar zichzelf willen kijken en verantwoordelijkheid nemen. Dit is een voorwaarde om tot resultaten te komen. Door vanuit respect, vertrouwen en inlevingsvermogen met mijn cliënt(en) te werken, creëer ik ruimte voor de onderliggende emoties en belemmeringen en ondersteun ik het proces om bij antwoorden en helderheid te komen. Onze emoties zijn immers belangrijke wegwijzers naar onze eigen innerlijke kracht. Bewustwording en inzicht zijn de sleutels tot verandering die leiden tot nieuw en effectiever gedrag. Mijn werkwijze is praktisch én intuïtief en vanuit evenwicht tussen ratio en gevoel. Mijn aanpak is integraal, altijd maatwerk, confronterend met compassie, de sfeer is laagdrempelig. Ik werk niet vanuit één bepaalde techniek maar met wat effectief is voor mijn cliënt(en). Mijn doelstelling is dat ieder traject wordt afgesloten met heldere en concrete resultaten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.